Tuesday 27 May 2014

Bánh pancake chocolat thuần chay / Vegan Chocolate Pancakes

Nguyên liệu:
  • 4 thìa canh bột gạo nếp
  • 4 thìa canh bột diêm mạch (quinoa)
  • 1 thìa canh bột cacao
  • 1/2 thìa canh đường thô
  • 13 thìa canh sữa đậu nành
  • 1 thìa cà phê hương cam
  • 1 dúm muối
  • 2 dúm baking soda
Chỉ dẫn:
  1. Trộn lẫn các nguyên liệu khô vào nhau rồi cho các nguyên liệu còn lại vào, khuấy đều.
  2. Đặt chảo chống dính lên bếp cho thật nóng, hạ lửa vừa, rồi đổ khoảng 1 thìa canh rưỡi bột vào.
  3. Lúc mặt trên nổi bọt, có lỗ thì lật bánh để làm chín mặt trên.
  4. Lặp lại cho đến khi hết bột.
~~~~
Here we are, this is a chocolate pancake's recipe natural, healthy and delicious : vegan, gluten free, without oil. What can be better? This one is unique, created by Lyly, Let's make it together and enjoy!
Ingredients:
  • 4 tbsp glutinous rice
  • 4 tbsp quinoa flour
  • 1 tbsp cocoa powder
  • 1/2 tbsp raw sugar
  • 13 tbsp soy milk
  • 1 tsp orange blossom aroma
  • 1 pinch of salt
  • 2 pinches of baking soda
Method:
Mix all dry ingredients together.
Add soy milk, orange blossom aroma, and mix until well incoporated.
Heat a non-stick skillet over medium heat and spoon the batter (about 1,5 tbsp spoon for 1 pancake). If you get the batter and temperatures right, you should see bubbles on the surface and then flip and cook for 1.5 minutes on the other side.

No comments:

Post a Comment